FINSK LAPPHUND OCH FINSK SPETS

 

Brum som draghund

Mitt namn är Mariana Skoglund, 30 år gammal, född och uppvuxen i Värmlands djupa skogar. Tillsammans med min sambo David bor jag i ett rött litet hus på landet, i en liten by vid namnet Segoltan. Jag är utbildad husdjursagronom och viltbiolog och mina stora passioner är hundar och jakt. Idag arbetar jag som lärare vid Viltvårdsgymnasiet i Forshaga, där jag undervisar eleverna i bland annat hund, jakt och etologi. Att förena arbete med intresse är en viktig del för mig, vilket gör min livsglädje ännu starkare.

Som person är jag mycket nogrann i det jag gör, inget skall lämnas åt slumpen utan mina handlingar skall ha mening. Jag är ofta full av energi och vill att saker ska hända. Skrattet finns alltid nära till hands, även om jag gärna styr med järnhand.

Jag är en stolt ägare av tre finska lapphundar, Chilli, Isa och Brum, finska spetsen Prassel, tinkerhästen Wilja och katten Tiger. Än så länge är dessa djur en lagom skara att ta hand om, men inom kort kommer den förmodligen att utökas av ulliga och gulliga finska lapphundsvalpar  . Djur har alltid varit en självklarhet i mitt liv, och kommer så alltid att vara. De förgyller min vardag och sätter guldkanten på min fritid och utan dem skulle jag inte överleva.